Ginger Software הוא סטארט-אפ אמריקאי וישראלי המתמחה בעיבוד שפה טבעית ובינה מלאכותית.
המוצרים העיקריים הם כלים שמטרתם לשפר את התקשורת הכתובה, לפתח מיומנויות דיבור אנגלית ולהגביר את הפרודוקטיביות.
החברה נוסדה בשנת 2008 על ידי יעל קרוב ואבנר זנגוויל. תוכנת ג'ינג'ר משתמשת בהקשר של משפטים שלמים כדי להציע תיקונים.
במאי 2014 אינטל רכשה את אחת מהיחידות העסקיות של ג'ינג'ר ואת זכויות השימוש בטכנולוגיה המוגנת בפטנט של החברה.
Ginger Software משתמשת באלגוריתמי תוכנה מוגנים בפטנט בתחום עיבוד השפה הטבעית.
החברה טוענת שהאלגוריתם מאפשר לה לתקן את המשפטים הכתובים בדיוק גבוה יחסית (מבטל עד 95 אחוז משגיאות הכתיבה), בהשוואה לבודקי איות רגילים.
האלגוריתם הייחודי שלו מאפשר לתוכנה להבין את ההקשר של המשפט במקום לתקן על סמך מילה בלבד.
לדברי מייסדה, Karov, התוכנה פועלת על פי ההיגיון של הקשר המשפט בנוסף לזיכרון של מסד נתונים של מילים. החברה נמצאת בליבה של מהפכה הולכת וגדלה בעולם הטכנולוגיה המסייעת.
ג'ינג'ר טוענת כי היתרונות של התוכנה מנופו על ידי דוברי אנגלית שפת אם ושאינם דוברי שפת אם, ומצאו ערך גם בשווקי נישה כמו ניהול דיסלקציה. עוד הם טוענים שמשתמשי ESL מפיקים תועלת רבה מהשימוש בתוכנה, שכן היא מאפשרת להם לכתוב טקסט אנגלי ללא שגיאות. השימוש בו מתרחב גם לאנשי עסקים דוברי אנגלית שפת אם וסטודנטים המשתמשים בו כ'רשת ביטחון' לעריכות הדוא"ל שלהם, כמו גם לסטודנטים בינלאומיים הכותבים באנגלית.
לאחרונה, החברה התמקדה ביישום הטכנולוגיה שלה במכשירים ניידים כמרכיב אינטגרלי ממוצרי המקלדת הניידת שלה.
תוכנת ג'ינג'ר התחילה להתמקד באנשים עם דיסלקציה. האלגוריתם שבבסיס התוכנה חקר מאגר עצום של משפטים נכונים באנגלית ובונה מודל של שפה נכונה. התוכנה לא מנתחת את הטקסט ברמת המילה, אלא של המשפט כולו. דיסלקטים יכולים להתקשות בבחירת המילה הנכונה – ומכאן תשומת הלב למשפט בכללותו.
משנת 2010, ג'ינג'ר תוכנה כללה פלח יעד חדש בהיקף השיווק שלה – משתמשי אנגלית כשפה שנייה (ESL). כלי תיקון הכתיבה המבוסס על הקשר יכול להועיל למי שאינם בקיאים בשפה האנגלית.